måndag 3 maj 2010

Inför Elitserien omgång 2


Returmötena efter första omgången. Lite mer ovisst än förra omgången. Den mest spännande matchen kan bli tv-matchen mellan Vargarna - Piraterna, men det bör bli rätt så jämnt i Kumla mellan Indianerna och Lejonen också.

VARGARNA - PIRATERNA (direktsänds i Canal+)

Vargarnas lag:
1. Adrian Miedzinski
2. Scott Nicholls
3. Krzysztof Kasprzak
4. Tai Woffinden
5. Adam Shields
6. Kim Nilsson
7. Michael Jepsen Jensen
8. Andre Hertzberg

Piraternas lag:
1. Greg Hancock
2. Maciej Janowski
3. Jonas Davidsson
4. R/R Antonio Lindbäck
5. Rafal Dobrucki
6. Robert Kosciecha
7. Linus Sundström
8. Tomas Bäck

Kommentar: Vargarna är riktigt starka hemma, vilket många lag fick erfara förra året. När nu Piraterna inte har Antonio Lindbäck med i Norrköping tror jag de får svårt att vinna. Davidsson och Hancock tar nog en hel del poäng, men där bakom kan det bli tufft. Kosciecha imponerade inte på Kråkvilan i testtävlingen, Jepsen Jensen på vargreserven kan däremot bli något att bita i för gästerna. Nicholls är kanonform, och Woffinden börjar sakta hitta tillbaka till sin normala körning i England.

Resultattips: 53-43

INDIANERNA - LEJONEN

Indianernas lag:
1. Niels Kristian Iversen
2. Bjarne Pedersen
3. Grzegorz Walasek
4. Magnus Zetterström
5. Piotr Protasiewicz
6. Simon Gustafsson
7. Renat Gafurov
8. Niklas Eriksson

Lejonens lag:

1. Nicki Pedersen
2. David Ruud

3. Dave Watt
4. Mikael Max
5. Chris Holder
6. Artur Mroczka
7. Dennis Andersson
8. Christian Agö


Kommentar:
Indianerna hade en tuff premiär i Gislaved, men hemma i Kumla lär de göra bättre ifrån sig. Det ska bli spännande att se hur nyförvärven Iversen och Pedersen kör för sin nya klubb på hemmaplan. Adams ut, Watt in för Lejonen. En lite försämring kan tyckas, men man vet aldrig med Watt. David Ruud lär köra sämre i Kumla än vad han brukar göra i Gislaved, och Holder är nog inte lika dominerande på Sannahed heller. Dennis Andersson och Simon Gustafsson kan bli en match i matchen, sedan vet man inte var man har Gafurov och Mroczka. Det känns rätt så öppet, men Indianerna är revanschlustna och vinner.
Resultattips: 52-44

VÄSTERVIK - DACKARNA


Västerviks lag:
1. Joonas Kylmäkorpi
2. Tomasz Jedrzejak
3. Chris Harris

4. Peter Ljung
5. Tomasz Gollob
6. Nikolai Klindt
7. Robin Bergqvist
8. Robin Messing

Dackarnas lag:
1. Hans Andersen
2. Andreas Jonsson
3. Fredrik Lindgren
4. Peter Karlsson
5. Rune Holta
6. Ludvig Lindgren
7. Ricky Kling
8. Joel Larsson

Kommentar:
Dackarna har ett betydligt starkare lag än Västervik och bör vinna bortamatchen lätt. Siffrorna skulle kunna dana iväg ännu mer, men det känns som att Västervik har lite att ge åtminstone. Chris Harris får en nyckelroll i Västervik. Förra året kunde han köra in alltifrån 5 poäng till 19 poäng, formen talar dock inte för Harris fördel. Andersen och Jonsson kan komma att köra in en och annan femetta för Dackarna.

Resultattips: 41-55


ELIT VETLANDA - ROSPIGGARNA

Elit Vetlandas lag:
1. Lee Richardson
2. Janusz Kolodziej
3. Jaroslaw Hampel
4. Martin Vaculik
5. Jason Crump
6. Robin Aspegren
7. Adrian Gomolski
8. Jonas Messing

Rospiggarnas lag:
1. Ben Barker
2. Sebastian Aldén
3. Wieslaw Jagus
4. Mads Korneliussen
5. Ryan Sullivan
6. Kauko Nieminen
7. Anton Rosén
8. Pontus Aspgren

Kommentar:
Rospiggarnas Jesper Monberg skadade handleden. Ersättaren Pawlicki ådrog sig en lättare hjärnskakning i helgen. Då kallar Rospiggarna in Mads Korneliussen. Rospiggarna har för övrigt två förare som kan komma att ta mycket poäng - Wieslaw Jagus och Sebastian Aldén. Båda dessa har visat förr att de är duktiga på Vetlandas motorstadion. Nieminen och Rosén känns spontant starkare än Aspgren och Gomolski dessutom, men trots det tror jag formstarka Vetlanda vinner lätt. Vetlanda har tagit bort Ales Dryml och satt in Robin Aspgren. Därmed flyttas Vaculik upp på ordinarie plats - ett konstigt val som känns som en försvagning. Men nu när Kolodziej kör som en toppförare har Vetlanda fyra förare som alla kommer att ta över 10 poäng, varav en av dessa är världsmästare Jason Crump. Det är klart att Vetlanda är favoriter!

Resultattips: 57-39

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar