onsdag 5 maj 2010

Omgång 2


Omgångens stjärna: Wieslaw Jagus

Andra omgången bjöd mig på en stor överraskning, Vargarnas förlust och tafatthet mot Piraterna. Att Indianerna lyckades vinna enkelt mot Lejonen hemma imponerar självfallet också. Dackarna fick kämpa för att ta med sig 3 poäng mot Västervik, fast Elit Vetlanda ser enormt stabila ut och vann precis som jag trodde hur enkelt som helst mot Rospiggarna hemma.

Indianerna - Lejonen, 57-39
Lejonen vann enkelt hemma, lika imponerande körde Indianerna i Kumla i returen (åtminstone nästan). Det skillde till slut 6 poäng i differens för att ta bonusen - en bonus som alltså gick till Gislaveds lejon. Lejonen förlitade sig blint på två förare - Chris Holder och Nicki Pedersen. Båda dessa herrar levererade verkligen, men för övrigt var det skralt. Mikael Max kan väl få godkänt, men Watt, Ruud, Mroczka, Andersson bör kunna ha fått ihop mer än 4 poäng...tillsammans! I Indianerna var det den ende GP-föraren Magnus Zetterström som körde närmast perfekt. Vann över både Holder och Pedersen, 11 poäng på fem heat - enormt starkt av en kille med 4,24 i snitt.

Vargarna - Piraterna 42-54
Det blev inte alls någon hemmadominans när Vargarna skulle vända förlusten från Motala. Vargarna var sega i starterna, visade dåligt med hunger, gjorde enkla fel och hade dessutom otur. Kasprzak blev utesluten av domaren för att han stod för nära linjen som separerar förarna emellan vid starten - ändå hade han fått klartecken från startkillen att det var ok. Nicholls fick motorhaveri, och Shields stegrade oväntat och föll i ett heat. Det var inte mycket som stämde i varglägret förutom ett undantag - Adrian Miedzinski! Miedzinski är ett gyllene kort som Vargarna besitter, mannen tog 16 poäng på fem heat, och när han inte var först i starten vilket han brukade kämpade han i fyra varv för att komma om, och lyckades i ett heat ta sig förbi Greg Hancock i sista kurvan. Hancock var för övrigt oerhört bra i Piraterna. Piraterna aspirerar på höga placeringar, och efter denna match bör man påstå att de gör det med all rätt.


Elit Vetlanda - Rospiggarna 58-38
Enkel seger för Elit Vetlanda, som vanligt när de kör hemma. Ändå fanns det sparkapital. Jason Crump tog endast 11 poäng, och visst kan Lee Richardson (9 poäng på fem heat) köra ännu bättre på hemmaovalen. Kolodziej och Vaculik har gett Elit Vetlanda en push som kan räcka långt. Rospiggarna har inte den trupp som krävs för att ro på Elit Vetlanda (vilket lag har det egentligen?). Det var bara en förare som visste hur man skulle ta sig runt motorstadion i Vetlanda, och det var den förre Vetlanda-föraren Wieslaw Jagus. Hans 16 poäng på fem heat visade att han fortfarande är en förare att räkna med.

Västervik - Dackarna 30-36

Då kom årets första regnmatch. Västervik - Dackarna fick ställas in efter 10 heat då banan hade fått för mycket vätska över sig. Västervik hängde med skapligt i matchen. Jedrzejak och Nikolai Klindt tog en del poäng, men Dackarna har helt enkelt en alltför bra trupp för att Västervik skulle kunna ro på dem.

-----------------

Omgångens stjärna: Jag hade kunnat välja Miedzinski eller Hancock, men valet faller till slut på Wieslaw Jagus i Rospiggarna. För det är inte många som lyckas med bedriften att ta 18 poäng och slå världsmästaren tre gånger på dennes hemmabana.

Omgångens överraskning: Magnus Zetterström har kört bra i Kumla förr, men att han skulle drämma till Lejonens suveräner Pedersen och Holder, för att sluta på 11 poäng var verkligen en överraskning.

Omgångens junior: Ingen svensk junior imponerade något särskilt i omgång 2. Istället får vi hämta omgångens junior från Slovakien. Martin Vaculik är född 1990, men kör moget och inspirerande. I omgång 1 tog han 11 poäng på sex heat som reserv, igår 7 poäng på fyra heat som ordinarie. Jag skulle redan nu kunna sätta mina pengar på att Vaculik blir topp 5 i JVM i år.

Omgångens flopp: Vargarna. Förra året tvåa, men igår såg det tungt och svårt ut. Många i laget kan mycket bättre än så här. Hemmabanan verkade inte vara laget till gynno likt förra året - hade funktionärerna vattnat den för mycket?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar