måndag 24 maj 2010

Omgång 4


Omgångens flopp: Bjarne Pedersen

Vad härligt det är när matcherna blir mycket jämnare än vad man på förhand har hoppats på. Som mest skiljde det 8 poäng i någon match denna omgång, väldigt positivt. Kul att Valsarna klarade oavgjort i Gislaved, det visar att de vill vara med och fajtas i årets elitserie.

Elit Vetlanda - Dackarna 48-48
Ojoj, det blev så där hemskt spännande som hade hoppats på. Då hade ändå inte Dackarna med Andersen eller Peter Karlsson, fast ersättaren Grzegorz Zengota visade härliga takter istället. I Elit Vetlanda saknades Kolodziej och någon stabil reservförare. Här näst får Elit Vetlanda vila två omgångar, och därefter är Thomas H Jonasson åter tillgänglig. Med Jurica Pavlic på reservplats lär Elit Vetlanda åter vara heta. Dackarna visade denna omgång att de verkligen är att räkna med i år!

Västervik - Rospiggarna 49-47
Efter att Västervik lyckades vinna borta mot Rospiggarna relativt lätt, trodde jag att Rospiggarna skulle vara chanslösa i returen på Västervik hemmabana, men icke. Rospiggarna kämpade på bra, Ryan Sullivan är hetare än någonsin, och Wieslaw Jagus är inte mycket sämre. I Västervik hade Gollob det desto tyngre. Än en gång levererade Peter Ljung och Nikolai Klindt, tur det för Västervik.

Lejonen - Valsarna 48-48
Jag trodde aldrig att Valsarna skulle knipa en poäng borta mot Lejonen, men så blev det. Artem Laguta överraskade enormt med sina 9 poäng. Att Valsarna har börjat få igång Henrik Gustafsson nu också bådar gott här framöver. För Nermark, Ulamek och G. Laguta tar sina poäng här i inledningen. Lejonen saknade glädjespridaren Chris Holder. Samtidigt är inte Dave Watt och David Ruud lika bra som avslutningen på förra säsongen.

Indianerna - Piraterna 44-52

Starkt av Piraterna att bortaslå Indianerna. Walasek och Pedersen hade båda riktigt tråkiga kvällar, och när Madsen lämnade sent återbud räckte det inte att Protasiewicz och Gafurov levererade tre 5-1:or tillsammans under kvällen. I Piraterna imponerade Jonas Davidsson och Robert Kosciecha stort, där har Piraterna två förare i riktigt bra elitserieform.

-----------------

Omgångens stjärna:
Jaroslaw Hampel plockade full pott, och då var det Dackarna som stod för motståndet.

Omgångens överraskning: Artem Laguta i sin första elitseriematch någonsin, 9 poäng borta mot Lejonen.

Omgångens junior: Artur Mroczka får bli omgångens junior till slut. 7 poäng var godkänt, och i brist på någon talangfull överraskning var Mroczka klart bästa U21-förare denna omgång.

Omgångens flopp: Bjarne Pedersen värvades som en säker poängplockare, 3 poäng på 4 heat håller inte då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar