tisdag 1 juni 2010

Omgång 5


Omgångens stjärna: Troy Batchelor

Om förra omgången var jämn, var denna omgång långt ifrån dramatisk. 26 poängs skillnad var det jämnaste en match slutade. Västervik, Rospiggarna och Valsarna visade varför jag tippat dem sist, nästsist och tredje sist i tabellen.

Dackarna - Valsarna 62-34
Dackarna fortsätter att imponera i Elitserien. Ännu är de obesegrade. Mot Valsarna var de flera cykellängder snabbare. I det första nomineringsheatet valde Dackarna att köra med Ricky Kling och nr. 8 Joel Larsson. Andreas Jonsson, Rune Holta och Hans Andersson tappade inte en enda poäng gentemot Valsarna. I Hagfors-gänget saknade man Grigorijs Laguta, vilket satte sina spår direkt. Nu tror jag inte hade kunnat hänga med i alla fall. Även Artem Laguta ser jag som solklar i laget efter hans imponerande insats mot Lejonen. Valsarna förblir en underdog med rätt att överraska, men det gäller inte bortamatcher mot Dackarna - då blir det för svårt.

Rospiggarna - Lejonen
Stackars Rospiggarna. Det är inte mycket som stämmer nu. Monberg skadad sedan tidigare, och nu även stjärnraketen Wieslaw Jagus. Det var ett ihåligt lag som tog emot Lejonen. Adams, Batchelor och Pedersen körde samtliga säkert. I Lejonen imponerade även Dennis Andersson som lyckades sno åt sig en poäng före Ryan Sullivan. Rospiggarna behöver få igång någon av sina alla ungdomar, för hittills underpresterar Aldén, Pawlicki, Barker och Rosén varje match de får vara med.

Piraterna - Västervik
När beskedet om att Tomasz Gollob inte skulle infinna sig i denna match sjönk nog hoppet om poäng för Västervik. För även om Klindt och Ljung är i bra form, är Piraterna en oerhört svårt lag att vinna mot borta. Chris Harris och Rafal Okoniewski körte trots det mycket starkt. "Oko", som tidigare kört för Motalaklubben hittade inte alls runt i början, men efter troligen lite justeringar på hojen blev det genast bättre - tre heatsegrar på de fyra sista heaten för hans del imponerade. Västervik behöver Gollob i storform. I Piraterna får Balinski återigen underkänt. Sedan går det att konstatera att Piraternas stora utropstecken denna säsong - Jonas Davidsson - hade en mindre bra kväll då han "endast" plockade 10 poäng.

Vargarna - Indianerna INSTÄLLD

Regnet öste ner, och vägrade att sluta. ICA Maxi Arena var för blöt, och domaren valde att ställa in matchen.

-----------------

Omgångens stjärna:
Troy Batchelor var den enda i matchen Rospiggarna - Lejonen som inte fick stryk över någon motståndare (12+3 poäng). Batchelor som länge haft svårt att etablera sig i Sverige har kommit igång riktigt rejält denna säsong.

Omgångens överraskning: Rafal Okoniewskis avslutning på matchen, där han slog Hancock, Davidsson och Lindbäck var gnistrande.

Omgångens junior: Dennis Andersson kör återigen lovande och dämmer till Sullivan i Hallstavik, mycket bra.

Omgångens flopp: Przemyslaw Pawlicki öser in med poäng från sin reservposition i Polen för tillfället, men i Sverige har han inte hittat rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar