tisdag 8 juni 2010

Omgång 6


Omgångens överraskning: Krzysztof Kasprzak

Om förra omgången var jämn, var denna omgång långt ifrån dramatisk. 26 poängs skillnad var det jämnaste en match slutade. Västervik, Rospiggarna och Valsarna visade varför jag tippat dem sist, nästsist och tredje sist i tabellen.

Valsarna - Dackarna 35-60
Valsarna möter visserligen seriens bästa lag, men inte ska man få stryk med så stora siffror som 35-60. En stor anledning till siffrorna var visserligen att Henrik Gustafsson fick förhinder, och ersattes av unge Victor Palovaara. Men förare som Sebastian Ulamek, Grigorijs Laguta och Daniel Nermark kan lite mer. Den största besvikelsen i ett annars för dagen väldigt starkt Dackarna var Hans Andersen, som plockade skamliga 2 poäng på 4 heat. För övrigt måst det tilläggas att Dackarnas Ricky Kling och Rune Holta har i år presterat närmast på toppen av sina förmågar. Detta kan räcka riktigt långt för Dackarna.

Lejonen - Rospiggarna 54-42
Rospiggarna hade Wieslaw Jagus tillbaka denna afton, vilket märktes väl. Även Przemyslaw Pawlicki kom igång mot slutet. Polacken som tidigare under kvällen förlorat två gånger över Dennis Andersson, vann sina tre avslutande heat mot Nicki Pederse och David Ruud samt fick dessutom revansch på Dennis Andersson. Men Rospiggarna kan inte köra i Elitserien med tre bra förare. Övriga fyra killar plockade 6 poäng tillsammans, vilket är långt ifrån acceptabelt. Oavsett hur Rospiggarna vrider och vänder på sina förare i laget består sanningen i att de är lite för dåliga. Aldén, Rosén, Barker, Nieminen och Korneliussen är fem förare som kan köra skapligt enstaka kvällar men är i det långa loppet hittills i serien för svaga kort. Lejonen vann på klassiskt manér, utan att övertyga fullt ut. Nicki Pedersen tog endast 9 poäng. Men med ett jämnt och starkt lag gick det vägen. Nästa sämste poängplockare i laget tog 7 poäng, en poäng mer än vad Rospiggarnas fyra sämsta förare för kvällen tog tillsammans.
Indianerna - Vargarna
Lite i samma andra som Lejonen - Rospiggarna hade Vargarna några förare som inte lyckades alls. Kim Nilsson, Adam Shields och Daniel King tog 3 poäng tillsammans. Inte okej. Desto bättre körde polackerna i Vargarna. Skornicki var godkänd med sina 7 poäng, Miedzinski körde likt min tanke var innan matchen ruskigt bra 14 poäng på 6 heat. Den som överraskade mest var dock Krzysztof Kasprzak som körde enormt bra för aftonen, 13 poäng på 6 heat var poäng likt en etablerad toppförare, något många spådde supertalangen Kasprzak en gång i tiden. Nicholls blandade och gav mycket. Poängskörden 3-2-0-1-0-1 måste ha varit en besvikelse för honom själv, och för Vargarna - speciellt med tanke på utgångspositionen som reservförare. Indianerna har fortfarande svårt att få igån Leon Madsen, och Bjarne Pedersen har sett bättre dagar. Omgångens överraskning var istället Simon Gustafsson som äntligen fick till det ordentligt. Han var den ende förare som lyckades slå båda Vargarnas suveräner Miedzinski och Kasprzak i samma heat. Resultatet var i mitt tycke relativt väntat, kanske att Indianerna borde ha fått än mer utdelning av sin hemmabana?
Västervik - Piraterna
Västervik gör årets bästa match mot tidigare obesegrade Piraterna. En formidabel insats av samtliga 6 poängplockare. Västervik har blåst nytt liv i förare som de övriga Elitserieklubbarna inte ville ha. Peter Ljung (tidigare Elit Vetlanda), Nicolai Klindt (tidigare Dackarna) och Rafal Okoniewski (tidigare Piraterna) har gjort Västervik till ett lag att räkna med igen. Det var inget snack om att Västervik var det bättre laget denna kväll. Piraterna hade bara tre stycken 3 poängare i protokollet inför nomineringsheaten, väl där blev det två till treor i två heat båda slutade 3-3. Antonio Lindbäck snodde poäng från självaste Tomasz Gollob i första heaten. 3 poäng där, vilket skulle visa sig vara den gode Antonios enda poängskörd i matchen. Antonio kör inte som han har kapacitet till, och undrar om han verkligen platsar i Sveriges lag-VM-uppställning. (För tillfället ser jag Fredrik Lindgren, Andreas Jonsson, Magnus Zetterström, Jonas Davidsson och Mikael Max värda dessa platser). Piraterna körde inte jättedåligt, men hade svårt att lyckas fullt ut, och då går det som det gör. De fick istället vara nöjda med att de knappt lyckats få med sig bonuspoängen.

-----------------
Omgångens stjärna:
Peter Karlsson rankas som nummer fem rent snittmässigt i Dackarna. I Hagfors hittade han dock runt på bästa sätt. 10+2 poäng på 4 heat var full pott. I det 16:e heatet provade man att sätta in Ricky Kling istället för lagkapten Peter. Det skulle ju vara lite spänning för publiken.
Omgångens överraskning:
Krzysztof Kasprzak visade fornstora dagars form när han körde igenom 6 heat mot Indianerna borta med enbart 2:or och 3:or.

Omgångens junior: Przemyslaw Pawlicki var förra omgångens flopp, denna omgång kom han igång på allvar i slutet av matchen mot Lejonen borta. Tre avslutande treor visar hans kapacitet.

Omgångens flopp: Hans Andersen, GP-föraren som tog 2 poäng på 4 heat. Långt ifrån godkänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar