onsdag 9 juni 2010

Omgång 7


Omgångens junior: Martin Vaculik

Vargarna kämpade och gav Dackarna en riktigt tuff match, men tillslut var det smålandsklubben som tog segern med två poäng. Elit Vetlanda vann på överlägset manér mot Lejonen. Rospiggarna fick ytterliggaren en förlust i tabellen, och Västervik fortsätter att imponera - denna gång en övertygande seger mot ett blekt Indianerna.

Vargarna - Dackarna 47-49
Woffinden 0 poäng och Kasprzak som kör på sin lagkamrat Miedzinski i heat 14 när de är på gång mot en 5-1:a. Det är avgörande moment i matchen som gör att Vargarna förlorar mot serieledande Dackarna. Det var nära, men Vargarna är fortfarande utan vinst. Adam Skornicki var desto bättre, och då spelade det ingen roll om motståndet var Rune Holta eller Andreas Jonsson. Däremot blev Ludvig Lindgren för svår i ett heat. Den gode polacken med fransarna och den illgröna dräkten blandade friskt men var för det mesta bra. Miedzinski och Kasprzak började oerhört framstående, men hade lite missflyt i ett par heat. I Dackarna gjorde man vad man skulle, utan att direkt övertyga. Andersen såg länge ut att göra åter en dålig tävling (2 poäng i Hagfors förra veckan), men skärpte till sig och blev godkänd. Dackarna har många stjärnor, tillsammans är de ett svårslaget lag.

Elit Vetlanda - Lejonen 64-32
Jag har väntat in den här dagen, den dagen då man kan summera Elit Vetlandas prestation till succé. Jag har haft den på känn, med tanke på de fina resultat deras förare har visat upp i Polen. Och visst, det var de tre essen jag trodde mest på inför matchen som dominerade: Hampel, Kolodziej och Vaculik. Där är trion som gör att Elit Vetlanda bör ha en given plats i finalen i år. Och då spelar det knappt någon roll om Crump är med eller ej. 41 poäng tog de tre tillsammans, och då kan man lägga till Crump, Richardson och Jonasson i poängprotokollet. 64-32 slutar matchen. Lejonen får gå med svansen mellan benen. Det fanns ingen i laget som kan få godkänt denna dag. Pedersen visar på nytt att han är ur form.

Rospiggarna - Valsarna 45-51
Det vill sig inte för Rospiggarna 2010. Förlust återigen, och återigen är det få förare som bidrar med poäng. Ikväll enbart Mads Korneliussen, Ryan Sullivan och Wieslaw Jagus som hänger med. Pawlicki har återigen en tung afton på hemmaovalen, likaså Ben Barker. I Valsarna var det jämnt och bra lagspeedway. "Henka" Gustafsson saktade ner en jagande Anton Rosén genom att åka ivägen för honom, och Victor Palovaara lyckas vinna reservheatet. Även om bröderna Laguta har båda tunga kvällar. Däremot hade Tomasz Gapinski är superkväll där allt verkade stämma. 12 poäng på 5 heat var en enorm prestation.

Västervik - Indianerna 56-40
Återigen toppar Västervik sina insatser. Västervik med en snitt på 36,26 vinner över Indianerna med ett snitt på 41,19. Indianerna lyckas inte få igång alla sina förare samtidigt. Ikväll körde Walasek, Protasiewicz och till viss del Madsen bra/helt ok. Däremot var Bjarne Pedersen på sin gamla hemmabana katastrof, endast 5 poäng! Likaså Magnus Zetterström, 0 poäng på 3 heat! I Västervik kör man enligt planen. Rafal Okoniewski har utvecklat sig till en säker heatleader tillsmamans med Harris och Gollob. Klindt är kanon på reserven, och Jedrzejak och Ljung kör bra som komplement till toppåkarna. Västervik sticker ut, och med den här formen är det inget snack om att de går till slutspel.

-----------------

Omgångens stjärna:
Janusz Kolodziej, den lille polacken som förra året pratade om att sluta med speedway efter några mindre lyckosamma år har verkligen fått fart på grejerna. "Lill-Janne" i Hallstavik kallad, tog 15 poäng - full pott! Jag är inte förvånad längre.

Omgångens överraskning:
Tomasz Gapinski vann fyra heat på raken, och stjärnförarna Jagus och Sullivan fick däng. I sista heatet nollade han dock, men en enormt bra körning av polacken i alla fall.

Omgångens junior:
Martin Vaculik körde skiten ur Lejonen. 14+1 poäng var lika med full pott tillika. Här fick Pedersen, Holder & Co se sig besegrade över den 20-årige slovakiske supertalangen.

Omgångens flopp:
Tai Woffinden är en av få GP-förare som nollar i en elitseriematch. Woffinden, som förra året var på gång att etablera sig ordentligt i världseliten har i år haft det allt för ofta becksvarta kvällar. Inget stämmer för den unge britten.
-----

Aftonbladet om Elit Vetlanda:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar