tisdag 11 maj 2010

Inför Elitserien omgång 3


Ny omgång, och Valsarna hoppar in i serien. Vargarna står över denna omgång, kanske är bra med tanke på deras form. Canal+ visar matchen mellan nykomlingen Valsarna som tar emot de svenska mästarna Lejonen. Toppmöte i matchen mellan Dackarna - Elit Vetlanda, bottenmöte mellan Rospiggarna och Västervik. Till slut Piraterna utan Lindbäck mot Indianerna med Madsen.

VALSARNA - LEJONEN (direktsänds i Canal+)

Valsarnas lag:
1. Grigorij Laguta
2. Daniel Nermark
3. Tomasz Gapinski
4. Matej Kus
5. Sebastian Ulamek
6. Henrik Gustafsson
7. Anders Mellgren
8. Victor Palovaara

Lejonens lag:
1. Nicki Pedersen
2. Dave Watt
3. Troy Batchelor
4. Mikael Max
5. Chris Holder
6. Artur Mroczka
7. Dennis Andersson
8. Christian Agö

Kommentar:
Lejonen har det bättre laget, och Valsarna har inte kört in sig på hemmabanan ännu. Det finns trots det stora möjligheter för Valsarna att kunna knipa åt sig en seger mot de svenska mästarna Lejonen. Det är bara det att laget känns väldigt ovisst. Ulamek, Laguta och Nermark tar nog sina poäng, däremot är jag ytterst tveksam när det gäller Gapinski och Kus. Reservkampen kan nog bli jämn. Artur Mroczka hade en riktig skittävling i Polen i helgen - tre nollor som reservförare i andra divisionen. Anders Mellgren kan överraska och ta mycket poäng på hemmbanan, slog Max i slutspelet förra året. Till slut tror jag Lejonens toppar avgör, Holder och Pedersen är båda i god form.
Resultattips: 45-51

PIRATERNA - INDIANERNA

Piraternas lag:
1. Greg Hancock
2. Maciej Janowski
3. Jonas Davidsson
4. Damian Balinski
5. Rafal Dobrucki
6. Linus Sundström
7. Robert Kosciecha
8. Tobias Bäck


Indianernas lag:
1. Bjarne Pedersen

2. Leon Madsen
3. Magnus Zetterström
4. Grzegorz Walasek
5. Piotr Protasiewicz
6. Renat Gafurov
7. Simon Gustafsson
8. Freddy Godlund

Kommentar:
Piraterna har ett ruskigt bra hemmalag, men när de nu plockar bort Antonio Lindbäck från hemmabanan (är inte 100-ig säger Andersson), och sätter Damian Balinski är frågan hur det kommer att gå. Balinski plockade gått om poäng i Polen i helgen, men i Leszno kör å andra sidan Balinski nästan alltid bra. Hemma i Motala är han för det mesta användbar trots allt, och Dobrucki är inte fy skam han heller. I indianlägret är Iversen är skadad och en arg Madsen (som inte förstår varför han blivit petad) är tillbaka i laget. Walasek kan köra ruskigt bra i Motala, likaså Protasiewicz. Tuff match, men Piraterna drar det längsta strået till slut. Hancock och Davidsson kan mycket väl köra nästintill fullt båda två.
Resultattips: 52-44

ROSPIGGARNA - VÄSTERVIK


Rospiggarnas lag:
1. Ben Barker
2. Sebastian Aldén
3. Wieslaw Jagus
4. Mads Korneliussen
5. Ryan Sullivan
6. Kauko Nieminen
7. Anton Rosén
8. Niklas Aspgren
Västerviks lag:
1. Joonas Kylmäkorpi
2. Tomasz Jedrzejak
3. Chris Harris

4. Nikolai Klindt
5. Tomasz Gollob
6. Robin Bergqvist
7. Peter Ljung
8. Robin Messing


Kommentar:
Ett bottenmöte där de två sämsta lagen i serien gör upp. Så skulle mina funderingar varit inför serien, men nu har faktiskt Västervik imponerat mer än vad jag trott de skulle göra. Klindt, Ljung och Jedrzejak verkar ha börjat hitta rätt igen, och sedan har de ju alltid Gollob som ifall han vaknat på rätt sida kör riktigt bra. I en jämn omgång kan det här bli den allra jämnaste matchen. Jagus och Sullivan måste prestera i Rospiggarna. Barker, Aldén och Rosén har potentialen, men verkar inte blomma ut helt ännu. Kanske vi kan få årets första oavgjorda match här?

Resultattips: 48-48


DACKARNA - ELIT VETLANDA

Dackarnas lag:
1. Hans Andersen
2. Andreas Jonsson
3. Fredrik Lindgren
4. Peter Karlsson
5. Rune Holta
6. Ricky Kling
7. Ludvig Lindgren
8. Joel Larsson


Elit Vetlandas lag:
1. Lee Richardson
2. Patrick Hougaard
3. Jaroslaw Hampel
4. Janusz Kolodziej
5. Jason Crump
6. Jurica Pavlic
7. Jonas Messing
8. Henrik Lindqvist


Kommentar:
Ännu en tuff match. Elit Vetlanda har öppnat serien på bästa möjliga sätt. Nu väljer de att peta Vaculik och Aspgren, men istället har de med Hougaard och Pavlic - två herrar som kan köra riktigt bra. Dackarna har sina fyra GP-förare, och resultatet hänger ju så klart på vilka förare som har bäst dag. Rent formmässigt är det nog fördel Elit Vetlanda, men hemmabanan spelar ju så klart in, och jag tror Andreas Jonsson, Fredrik Lindgren, Hans Andersen och Rune Holta visar vägen och drar det längsta strået.
Resultattips: 50-46

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar