onsdag 12 maj 2010

Omgång 3


Omgångens junior: Artur Mroczka

Precis som jag tänkte var omgång 3 oerhört jämn. Matcherna svängde rejält, och det bjöds på stor dramatik. Mest anmärkningsvärt var nog att Elit Vetlanda hade en så starkt grepp om matchen mot Dackarna, som sedan Målilla-klubben lyckades vända.

Piraterna - Indianerna 50-45
Piraterna utan Antonio Lindbäck är inte så där extremt bra som de brukar på hemmaplan, bara nästan. Greg Hancock har inte kommit igång ordentligt på Biltema Arena, 8 poäng på 5 heat och stryk över Renat Gafurov måste svida. Däremot har de en alltid lika glödhet Jonas Davidsson, denna kväll missade han en fjuttig poäng - detta mot Indianernas ess för dagen Grzegorz Walasek. Madsen hade en blytung kväll förra året i Motala, och det såg inte mycket bättre ut denna omgång. Zetterström och Protasiewicz kan båda köra bättre än vad de gjorde denna kväll dessutom. Indianerna ledde matchen efter 5 heat, sedan kom Motalalaget med full fart och blåste om. Piraterna håller undan och är fortfarande obesegrade i Elitserien 2010.


Rospiggarna - Västervik 45-51
Jag tippade ett oavgjort resultat i denna match, men då hade jag inte trott att Peter Ljung och Nikolai Klindt skulle plocka 23 poäng tillsammans - imponerande! Det var många heat där Ljung och Klindt hade flera meters ledning in i starkurvan. För övrigt bjöd Västervik upp till dans på det sätt jag tänkt mig. Återigen början Kylmäkorpi och Jedrzejak lovande för att mot slutet tappa allt mer. I Rospiggarna hade Ben Barker en dyster tillställning, 2 poäng på 4 heat. Jagus, Sullivan, Korneliussen och Nieminen var bra med i matchen, men det räckte inte. Rospiggarna saknar jämnheten, och får ännu en förlust i baken.


Valsarna - Lejonen 43-53
Valsarna visade direkt att de ville vara med och tampas mot de guldlejonen. Laguta vann över Nicki Pedersen i första heatet, och Valsarna tog efter ett mindre lyckat reservheat tag i matchen och förde den. Efter det 10:e heatet hade dock Lejonen, mycket genom den lysande reserven Artur Mroczka tagit sig om resultatmässigt. Det definitiva avgörande kom trots allt i heat 14 som på förhand kändes som fördel Valsarna. Holder och Batchelor, som dittills 5 poäng tillsammans tog i detta heat en 5-1:a mot Laguta och Ulamek. Valsarna visade, likt Lejonens lagledare Anders Fröjd påpekade, att de inte är några slagpåsar även om det denna gång blev förlust. Valsarna har kapacitet!

Dackarna - Elit Vetlanda

Elit Vetlanda körde imponerande i början av matchen, och hemmalaget Dackarna hade svårt att hitta de rätta inställningarna på hemmaovalen. Kolodziej och Hampel plockade två 5-1:or, och Jurica Pavlic vann över både Fredrik Lindgren och Rune Holta i ett heat. Det var först efter att Andreas Jonsson lyckades köra en tuff omkörning som laget tände till. Efter tre toppningar och mycket ovisshet i matchen lyckades till slut Dackarna ta ledningen efter heat 14, och i heat 16 defilerar Rune Holta och Andreas Jonsson in 5-1 mot Jason Crump och Lee Richardson. Det ska bli spännande att se vad som händer i returen.

-----------------

Omgångens stjärna:

Andreas Jonsson började travande i matchen mot Elit Vetlanda, men det är först när han lyckas köra om Lee Richardson som matchen vänder till Dackarnas fördel. Därefter plockar han ytterliggare två treor. Andreas Jonsson var stjärnan som räddade Dackarnas kväll.

Omgångens överraskning: Peter Ljung körde som en kung när Västervik bortaslog Rospiggarna, helt otippat.

Omgångens junior: Både Artur Mroczka och Jurica Pavlic förtjänar denna titel, jag väljer tillslut den förstnämde efter en lysande insasts - igen. Artur Mroczka tog 0 poäng i Polen i helgen, men här i Sverige flyter det på riktigt bra.

Omgångens flopp: Ben Barker var tänkt som en heatledare i Rospiggarna, en lite väl tuff uppgift för den unge britten. 2 poäng och trots hårt kämpande väldigt dålig utdelning. Starterna mot Västervik satt dåligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar